Κορωνοϊός: Θετικά στην Όμικρον τα δύο κρούσματα στην Αθήνα

Έφτασαν στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική πριν τα περιοριστικά μέτρα

Θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού είναι τελικά τα δύο ύποπτα κρούσματα, που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τα προηγούμενα 24ωρα. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Τέσσερα ερωτήματα που απασχολούν- Η σύγκριση με τη Δέλτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα αυτά βρίσκονται στην Αθήνα και έφτασαν από χώρες της νότιας Αφρική, πριν τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια από εκεί. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Δύο ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην Αθήνα

Πριν από δύο μέρες οι δύο ασθενείς εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο. Τα περιστατικά αυτά δε σχετίζονται με τον ασθενή «0», τον 40χρονο από την Κρήτη, που βρέθηκε πρώτος θετικός στην Όμικρον. 

Την πληροφορία ότι υπάρχουν δύο υπό διερεύνηση κρούσματα για τη μετάλλαξη Ομικρον στην Αθήνα είχε κάνει γνωστή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το Σάββατο.

Κορωνοϊός: Σε 17 χώρες η μετάλλαξη Όμικρον 

Με την μετάλλαξη Όμικρον να έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 17 χώρες της ΕΕ, η Ένωση εξακολουθεί να ακολουθεί αποσπασματικές πολιτικές για την καταπολέμηση του τελευταίου κύματος Covid-19, καθώς οι επιστήμονες αξιολογούν τις πιθανές επιπτώσεις του νέου στελέχους.  

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να δυσκολεύουν τη ζωή των ανεμβολίαστων. Από σήμερα, η Ιταλία απαιτεί πράσινο πάσο - απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης ή πρόσφατης αρνητικής εξέτασης- για τα λεωφορεία, το μετρό, τα τοπικά τρένα και τα ξενοδοχεία.

Η Γαλλία δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει νέους υγειονομικούς κανόνες, ενώ το Βέλγιο αντιστάθηκε στις εκκλήσεις των ειδικών να κλείσουν τα σχολεία, επιλέγοντας αντ' αυτού να προσθέσει μία εβδομάδα στις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς ο ιός τρέχει μέσα στις σχολικές αίθουσες.  

Ακόμη και αυτά τα μέτρα πάντως προκαλούν αντιδράσεις. Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία έξω από την έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες χθες.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top