Μετάλλαξη Όμικρον: Δύο ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην Αθήνα

Πρόκειται για ταξιδιώτες από χώρες της Αφρικής

Τι είπε για τα δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον ο Θάνος Πλεύρης - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, ακόμα δύο εξετάζονται ως ύποπτα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Ant1.

Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε, οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται στην Αθήνα και δεν σχετίζονται με το πρώτο κρούσματα στα Χανιά. Είναι πολίτες που έχουν έρθει από χώρες της Νότιας Αφρικής πριν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες. Έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να ξεκαθαριστεί εάν νοσούν από τη μετάλλαξη Δέλτα ή τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής μηδέν στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Star

«Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων», ανέφερε ο υπουργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα είναι ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του για τις γιορτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top