Κορωνοϊός: Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test για όλους

Πώς και πόσα θα πάρει ο καθένας μας

«Την επόμενη εβδομάδα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό, να βοηθήσουμε να το κάνουμε όλοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή

Με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί και να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού ενόψει των γιορτών ξεκινά από τη Δευτέρα η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Θα διατεθούν δωρεάν δύο self test, το ένα πριν τις γιορτές και το άλλο μετά.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ (Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού) ή ΠΑΜΚΑ (Προσωρινός ΑΜΚΑ), θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Καπραβέλος: Το ΕΣΥ δεν αντέχει - Nα γίνει lockdown στους ανεμβολίαστους

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Πότε θα γίνονται κατασχέσεις

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Η τρίτη δόση φέρνει αλλαγές: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τα αρνητικά τεστ δε θα δηλώνονται, ωστόσο τα θετικά πρέπει να δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα δήλωσης των self test.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top