Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Πότε θα γίνονται κατασχέσεις

Πώς θα επιβάλλεται και τι προσαυξήσεις ισχύουν

Έλεγχοι αστυνομία

Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα θα επιβάλλεται από τις 16 Ιανουαρίου στους πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι πρώτες βεβαιώσεις των προστίμων αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και θα καταστούν ληξιπρόθεσμα την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), τα χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ καθίστανται ληξιπρόθεσμα την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου από τη βεβαίωση μήνα.

Ποιοι θα πληρώσουν μισό πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την βεβαίωσή του, επιβαρύνεται με προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα πρώτα πρόστιμα (για τον Ιανουάριο) θα είναι 50 ευρώ, ενώ μισά θα είναι και για κάθε μήνα, που ο ανεμβολίαστος πολίτης άνω των 60 εμβολιάστηκε έως τη 15η του μηνός (πχ. στις 10 Φεβρουαρίου).

Πότε θα γίνονται κατασχέσεις

Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση ή δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού, εάν οι αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ανεμβολίαστου φορολογούμενου ξεπερνούν συνολικά τα 500 ευρώ.

Ωστόσο, εάν έχει δηλωθεί ακατάσχετος ένας λογαριασμός μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης, τότε έως τα 1.250 ευρώ δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top