Καιρός: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ανέμων

Ποια δε θα γίνουν

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα οχτώ, ακόμα και τα εννιά μποφόρ. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δε θα πραγματοποιηθεί το πρωϊνό δρομολόγιο του «blue star delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο Θήρα και στις 7:30 του «blue star paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δε θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα. Χθες βράδυ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.

Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα - Πρίνου - Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα - Λευκίμμη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος και Κυλλήνη - Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top