Σαρηγιάννης: «120 θάνατοι την ημέρα τα Χριστούγεννα»

Πρόταση βόμβα για ανεμβολίαστους να μην μπαίνουν πουθενά

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι εφιαλτική. Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα σε ορισμένα νοσοκομεία, ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στους διαδρόμους, ενώ γιατροί αποκάλυψαν ότι ήδη γίνεται διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία. 

Τα 8. 613 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες φαίνεται ότι δε θα σταματήσουν εκεί με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο ακόμα και για 11.000 κρούσματα ημερησίως τις επόμενες μέρες. 

Σαρηγιάννης: «120 νεκροί την ημέρα τα Χριστούγεννα»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως η αυξητική πορεία των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και κοντά στα Χριστούγεννα ενδεχομένως να φτάσουμε τους 120 νεκρούς ημερησίως. 

Μάλιστα όπως είπε στον ΣΚΑΪ μέχρι στις αρχές Δεκεμβρίου ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να έχει εκτοξευτεί στα 9.400.

«Ήταν 6.600 κρούσματα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανέβει περίπου στα 9.400. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια μέρα με πάνω από 10.000 κρούσματα, με μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για διασωλήνωση, και δυστυχώς πιο γρήγορη αύξηση των θανάτων», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος τέλος στις διασωληνώσεις, μπορούμε να φτάσουμε γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 800, ενώ τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών. 

Καπραβέλος: «Οι ανεμβολίαστοι να μην μπαίνουν πουθενά»

Όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, κι έτσι ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega ζήτησε να επεκταθεί παντού ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν πουθενά. 

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν από την επίταξη γιατρών

«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο. Μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Βατόπουλος: «Ο ιός είναι ύπουλος, μπορεί να χρειαστεί σειρά νέων μέτρων»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Α. Βατόπουλος, καθώς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το ένα τραγικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο. 

Θεσσαλονίκη: Γεμίζουν οι ΜΕΘ Covid - Έκκληση για προσωπικό

«Ο κορωνοϊός είναι εξαιρετικά επιτυχημένος επιδημιολογικά, γιατί προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε μικρό ποσοστό ανθρώπων, έτσι διασπείρεται εύκολα και δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι μια απλή γριπούλα, είναι ύπουλος, όποτε ο κόσμος δεν τον παίρνει πολύ στα σοβαρά στην Ελλάδα. Δεν είναι μια απλή γριπούλα. Είναι απλή γριπούλα σε τόσους ανθρώπους όσους χρειάζεται για να μεταδοθεί εύκολα και να δημιουργήσει αυτή την ψευδή εικόνα και ύπουλα σκοτώνει κόσμο», εξήγησε. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι όσο μένει ανεξέλεγκτος θα λαμβάνονται και πιο αυστηρά μέτρα. 

Φτάνουν στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα

«Ο καθένας να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να προστατέψει τον εαυτό του. Οι θάνατοι εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από τη Δυτική Ευρώπη. Έχουμε λιγότερους θανάτους από πέρσι, παρόλα αυτά είναι μεγάλος αριθμός και πιέζεται το ΕΣΥ, που είναι εξουθενωμένο», τόνισε και κάλεσε όλους να πάνε να εμβολιαστούν. 

Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

«Πλέον χρειάζεται πανστρατιά, να κινητοποιηθούμε όλοι, να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε νόσημα από το όποιο δεν έχουμε ξεμπερδέψει και να κινητοποιηθούμε προς πάσα κατεύθυνση. Nα πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, παρότι χρειάζεται 1,5 μήνα για να λειτουργήσει αυτό, και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top