Καπραβέλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα νοσηλεύουμε στα πάρκινγκ»

Δραματική η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο. 

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

«105 προσελεύσεις μολυσμένων με κορωνοϊό στο νοσοκομείο μας κι άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή. Είναι “κλειστόν” λόγω πληρότητας», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε επίσης ότι έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 8.000 κρούσματα σήμερα

«Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες», συνέχισε στον ίδιο δραματικό τόνο ο κ. Καπαβέλος. 

Περιέγραψε επίσης οικογενειακές τραγωδίες που διαδραματίζονται μέσα στο νοσοκομείο, όπως μια 58χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη, ενώ ο σύζυγός της, 60 ετών, κατέληξε από κορωνοϊό προχθές. 

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Σύμφωνα με τον γιατρό το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανοίγει σήμερα ακόμα εννέα κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που αναμένονται από την Αθήνα, ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι. Όπως είπε όμως, και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν, είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που φτάνουν στο νοσοκομείο που δεν επαρκούν. 

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Δεν έκρυψε ακόμα τον φόβο του να γίνουμε Ρουμανία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, προβλέποντας ότι το lockdown θα είναι μονόδρομος. 

Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», είπε και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top