Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

Πλεύρης: Να ετοιμάζονται, εάν δεν αποδεχθούν την πρόσκληση

Ένα βήμα πριν την επίταξη των ιδιωτών γιατρών βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Σκάι, έστειλε σαφές μήνυμα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή τη λύση, εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική προσέλευση στην πρόσκληση για να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας με κίνητρα.

Κορωνοϊός: Plan b με επίταξη γιατρών σε περιοχές με πολλά κρούσματα

«Αν δεν αποδεχθούν οικειοθελώς την πρόσκληση, να ετοιμάζονται την επόμενη εβδομάδα», είπε με νόημα, χαρακτηρίζοντας την επίταξη «έσχατο μέτρο» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι τελικά δε θα χρειαστεί.

«Πιέζονται έντονα η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα»

Ο κ. Πλεύρης είπε πως αυτή τη στιγμή πιέζονται έντονα η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, ενώ πρόσθεσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα πιεστεί και η Αττική.

Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

«Υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα όπου στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει 200 κλίνες και τη Θεσσαλία γύρω στις 150 για τη διαχείριση περιστατικών Covid», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Παράλληλα, είπε ότι γίνεται μεταφορά προσωπικού στις επιβαρυμένες περιοχές από περιοχές που δεν πιέζονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν πάνω από 180 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και οι απλές κλίνες για περιστατικά Covid είναι πάνω από 2.000.

«Δε θα έχουμε νέο lockdown»

O υπουργός Υγείας απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αλλά και τις φήμες περί πιθανού κλεισίματος των σχολείων λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

«Τα σενάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για lockdown- είτε τοπικών, είτε γενικού-,  για αλλαγές στο ωράριο και για κλείσιμο των σχολείων, δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Αυτή τη στιγμή η φιλοσοφία των μέτρων έχει να κάνει μόνο με την προστασία ανεμβολίαστων. Εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, αυτά θα είναι στη φιλοσοφία των μέτρων που αναγγέλθηκαν και θα έχουν να κάνουν με περιορισμούς πρόσβασης σε διαφόρους χώρους ή με δυνατότητα αυτή η πρόσβαση να είναι με ιχνηλάτηση και με τεστ στους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top