Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Με αρνητικό self test τα παιδιά στους ανοιχτούς χώρους των εστιατορίων

Με τη σχολική κάρτα θα μπαίνουν σε καταστήματα τα παιδιά, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Όλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα (ή άλλο έγγραφο για την ταυτοπροσωπία), εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να μπορούν να καθίσουν σε ένα κατάστημα εστίασης, με βάση τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Όπως ορίζει η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κλπ) επιτρέπεται να μπουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες με επίδειξη του πιστοποιητικού και τα παιδιά με την επίδειξη αρνητικού self test (σχολική κάρτα).

Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να μπουν στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης. 

Self Test: Με τη σχολική κάρτα θα μπαίνουν σε καταστήματα τα παιδιά

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Όσον αφορά στους ανοικτούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ως τέτοιοι ορίζονται όσοι είναι ανοικτοί τουλάχιστον από δύο πλευρές και βρίσκονται εκτός οριογραμμής του κτιρίου της επιχείρησης.

«Παράθυρο» για νέα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να κάθονται τόσο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες, όσο και ανεμβολίαστοι, με την υποχρεωτική, όμως, επίδειξη αρνητικού μοριακού ή rapid test.

Παράλληλα, και τα παιδιά από 4 έως 17 ετών θα πρέπει, όπως και για τους κλειστούς χώρους στην εστίαση, έτσι και στους εξωτετρικούς χώρους να έχουν αρνητικό self test.

Βάσει νόμου, έλεγχος για τα πιστοποιητικά και την ταυτοπροσωπία πρέπει να γίνεται σε άπαντες.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top