«Παράθυρο» για νέα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Οικονόμου: Δε θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση

Το σενάριο για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό μοριακό ή rapid test δεν αποκλείστηκε από τον Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο μία τέτοια πρόταση είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή. Πιθανό, ωστόσο, παραμένει να μπουν πάλι περιορισμοί στις επισκέψεις σε καταστήματα τροφίμων. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι πιθανές προσαρμογές στα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, «σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί».

«Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται εκεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι κόσμος πηγαίνει στα σούπερ μάρκετ κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι λίγο πιο ιδιαίτερη η συνθήκη», τόνισε με νόημα.

Υπενθυμίζεται πως τα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ και οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από τα νέα μέτρα, με κυβερνητικά στελέχη να σημειώνουν πως δε γινόταν να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων.

Ωστόσο, όπως με νόημα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς».

Επιστρέφει ο περιορισμός στα άτομα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το να επανέλθουν οι περιορισμοί για το όριο των ατόμων σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, έδειξε προα αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας σήμερα λόγο για πιθανά νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, αναφερόμενος στο εάν θα επανέλθει ο περιορισμός των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Με την έναρξη των μέτρων, αυτά καταγράφονται και ελέγχουμε και τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Εάν απαιτηθεί, θα μπει περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι ο περιορισμός», ξεκαθάρισε.

Παπαθανάσης για νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Ο κ. Οικονόμου είπε πως το σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση, παρά τη μεγάλη ενίσχυσή του, και υπογράμμισε πως τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών την παρατηρούμε σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

«Από τα στοιχεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι», είπε, σημειώνοντας με έμφαση πως «η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική πανδημία είναι ο εμβολιασμός».

Δε θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση

Ο κ. Οικονόμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη αύξηση στα νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθώς την περίοδο 1-7 Νοεμβρίου κλείστηκαν 149.000 νέα ραντεβού.

Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι δε θα στερηθούν τις ελευθερίες τους

«Η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει καταφέρει να πληρώσει μικρότερο τίμημα. Οι απώλειες θα ήταν πολύ λιγότερες αν οι πολίτες είχαν αγκαλιάσει μαζικότερα τον εμβολιασμό», επεσήμανε, καλώντας για ακόμη μία φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα.

Νέα μέτρα φέρνει το 4ο κύμα κορωνοϊού

«Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχείρησής τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Θα προχωρήσουμε σε επίταξη γιατρών εάν χρειαστεί»

Στο τραπέζι βρίσκεται η επίταξη των γιατρών του ιδιωτικού τομέα, εάν δεν ανταποκριθούν στην έκκληση και στα κίνητρα, που δίνει η κυβέρνηση, για τη στήριξη του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

«Προφανώς και θα προχωρήσουμε, εφόσον απαιτηθεί και είναι αναγκαίο, το είχαμε ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν, και σε επιστράτευση των υπηρεσιών των επιστημόνων για να ενισχυθεί το ΕΣΥ», είπε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top