Παπαθανάσης για νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

«Θα είχε αποφευχθεί το 4ο κύμα, εάν είχαν όλοι εμβολιαστεί»

Την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί «εάν είχαν όλοι εμβολιαστεί», εξέφρασε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι, γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυξήθηκε ο ρυθμός των εμβολιασμών μετά την ανακοίνωση των μέτρων, αλλά αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Έπρεπε να ανακοινωθούν μέτρα για να έρθουν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν;».

«Σήμερα ζούμε την κανονικότητα της πανδημίας των ανεμβολίαστων», πρόσθεσε.

Νέα μέτρα φέρνει το 4ο κύμα κορωνοϊού - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην εξαίρεση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των σούπερ μάρκετ και των εκκλησιών από την υποχρέωση για rapid test.

Νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

Για τα ΜΜΜ είπε πως δεν είναι δυνατόν πρακτικά να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Κορωνοϊός: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματά»

Για τα σούπερ μάρκετ εξήγησε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων.

Για τις εκκλησίες σημείωσε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και πως η Ιερά Σύνοδος έχει εκδώσει εγκύκλιο, καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Τέλος, όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top