Νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο»

Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Οι εκκλησίες, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία είναι οι μόνοι κλειστοί χώροι στους οποίους θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, χωρίς μοριακό ή rapid test

Το αρνητικό τεστ (rapid ή pcr) θα είναι πλέον υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, η εξαίρεση από τα test αφορά μόνο τους πιστούς, καθώς οι ανεμβολίαστοι ιερείς και οι ψάλτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση για εμβολιασμένους και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Ο λόγος που εξαιρέθηκε η εκκλησία από την υποχρέωση των test είναι ότι η έκφραση πίστης είναι αναγκαία για τους πιστούς. 

«Οι παρεμβάσεις, που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους, είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δε θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας», τόνισε, σήμερα στον Σκάι 100,3 FM, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εμβόλιο: Ανοίγει για όλους η τρίτη δόση - Πότε να κλείσετε ραντεβού

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα ή σε κομμωτήριο», πρόσθεσεο ίδιος.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του, είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους ανεμβολίαστους

•    Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Οικονόμου: Ζούμε κατάσταση πολύ έντονης πίεσης – Κορυφώνεται το 4ο κύμα

•    Όσον αφορά στην είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

•    Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Πλεύρης: Lockdown για ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αρνητικό test 

•    Διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα. Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

•    Θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δε φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top