Οικονόμου: Ζούμε κατάσταση πολύ έντονης πίεσης – Κορυφώνεται το 4ο κύμα

«Όχι» σε νέο lockdown: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω

«Ζούμε μια κατάσταση πολύ έντονης πίεσης», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας το βαρύ επιδημιολογικό φορτίου, που παρατηρείται στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, είμαστε στη διαδικασία κορύφωσης του 4ου κύματος, το οποίο πιέζει την κοινωνία και το σύστημα Υγείας.

Απαντώντας, στο τι είναι διαφορετικό, σε σχέση με το περσινό φθινόπωρο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Η διαφορά με πέρυσι είναι το 72% των ενηλίκων, που έχουν εμβολιαστεί και προστατεύονται από τη βαριά νόσηση, αν δε κανείς τις σχετικές μελέτες, αλλά και τα στοιχεία από τις εντατικές».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown

Ο κ. Οικονόμου ήταν κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, υπογραμμίζοντας πως δε υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να προσφέρει τώρα τίποτα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε και το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως είπε, από την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών αυτή την ώρα, υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.

«Στην υποχρεωτικότητα θα πρέπει να έχει κανείς και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται», πρόσθεσε με νόημα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πείσουμε έστω και έναν να εμβολιαστεί»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι μέτρα, που εφαρμοζονται είναι στοχευμένα μέτρα, κυρίως προς τους ανεμβολίαστους.

«Υπάρχει η εξής φιλοσοφία: κάνουμε στοχευμένα μέτρα, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους με δύο στόχους: αφενός μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν και αφετέρου για να προστατευτούν οι ίδιοι και η οικογένειά τους και το κοινωνικό σύνολο».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρια μας για να πείσουμε έστω και έναν να πάει να εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top