Εμβόλιο: Ανοίγει για όλους η τρίτη δόση - Πότε να κλείσετε ραντεβού

Οικονόμου: Να μη στερηθούν προνόμια της καθημερινότητας οι εμβολιασμένοι

Για όλες τις ηλικίες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Open.

Σφίγγει ο κλοιός: Στα 80 ευρώ τον μήνα το κόστος για τους ανεμβολίαστους

Η σύσταση της επιτροπής είναι, η τρίτη δόση να γίνεται μετά παρέλευση έξι μηνών από την προηγούμενη, με εξαίρεση τα ανοσοκατασταλμένα άτομα στα οποία μπορεί να χορηγηθεί και έναν μήνα μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Δηλαδή, εάν κάποιος είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου την 1η Μαΐου, μπορεί να κλείσει ραντεβού για κάνει και την τρίτη δόση, εφόσον το επιθυμεί, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, καθώς θα έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες.

Πλεύρης: «Ναι» σε νέα μέτρα, «όχι» σε ένα νέο lockdown

Αντίθετα, κάποιος που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στα μέσα Ιουνίου, θα πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να περιμένει τα μέσα Δεκεμβρίου για να κάνει και την τρίτη δόση.

«Να μη στερηθούν προνόμια της καθημερινότητας οι εμβολιασμένοι»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως δεν είναι στο τραπέζι ένα νέο lockdown, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν σκέπτεται περιοριστικά μέτρα, που να αφορούν εμβολιασμένους.

Με rapid στις τράπεζες και εμπορικά κέντρα οι ανεμβολίαστοι

«Η κατεύθυνση που έχουμε είναι οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top