Πλεύρης: «Ναι» σε νέα μέτρα, «όχι» σε ένα νέο lockdown

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να πείσουμε τους ανεμβολίαστους»

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε τους ανεμβολίαστους», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα τήρησης των μέτρων, δίνοντας συνέντευξη, φορώντας μάσκα.

«Δε βρισκόμαστε στο 2020 όπου αντιμετωπίζαμε τις περιπτώσεις με lockdown και οριζόντιους περιορισμούς, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μέσο, που είναι το εμβόλιο. Προφανώς και οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουμε και κολλάμε και νοσούμε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι νοσούμε λιγότερο -και το πιο σημαντικό- νοσούμε χωρίς να χρειαζόμαστε σοβαρές νοσηλίες και χωρίς να μπαίνουμε σε ΜΕΘ», υποστήριξε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο Mega.

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εστίαση αποφασίζει το Μαξίμου 

O υπουργός Υγείας σημείωσε πως η επιλογή που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι ότι «το εμβόλιο είναι η λύση».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέτρα ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο «θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε μεικτούς χώρους, στους χώρους που υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν και νοσούν βαριά».

Κορωνοϊός: «Κλειδώνουν» σήμερα τα νέα μέτρα – Αλλαγές σε εστίαση και τεστ

«Η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, παρακολουθούμε την πανδημία και η βούλησή μας είναι να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει ζήτημα lockdown: «Το lockdown σας το αποκλείω».

Για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως ήδη «πήγε sms στους συμπολίτες μας για την αναμνηστική δόση και φάνηκε ότι είχε μια απήχηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top