Κορωνοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις για 9.000–11.000 κρούσματα τέλη Νοεμβρίου

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που φοβούνται οι επιστήμονες

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εκτιμήσεις είναι εφιαλτικές, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη να κάνει λόγο για 9.000 – 11.000 κρούσμτα στα τέλη Νοεμβρίου και 15.000 – 20.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο. 

Εμβόλιο: Τρίτη δόση νωρίτερα από το εξάμηνο

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι τρεις στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν αντέχουν και καταλήγουν, ενώ το 50% των χθεσινών κρουσμάτων ήταν ανεμβολίαστοι. 

Κορωνοϊός: Plan b με επίταξη γιατρών σε περιοχές με πολλά κρούσματα  

«Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας, περίπου το 1/3 ή το 20 με 25% των κρουσμάτων είναι σε εμβολιασμένα άτομα. Χτες, σύμφωνα με το μοντέλο μας, περιμέναμε από τα 7.335 κρούσματα γύρω στα 2.000 κρούσματα σε εμβολιασμένους. Αυτά δε δίνουν νοσηλείες και διασωληνώσεις. Απομένουν 5.300 κρούσματα, από τα οποία τα 1.800 περίπου είναι σε παιδιά από 0 έως 18 ετών. Απομένουν 3.000 – 3.500 κρούσματα ανεμβολίαστων ενηλίκων που δίνουν δυστυχώς αυτές τις νοσηλείες και διασωληνώσεις που πιέζουν το σύστημα», είπε ο καθηγητής. 

Κορωνοϊός: Κορύφωση της πανδημίας τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του κ. Τζανάκη, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί τα κρούσματα στο τέλος του μήνα αναμένεται να εκτιναχθούν στα 9.000 – 11.000, ενώ το χειρότερο σενάριο αναφέρει πως αν δεν γίνει απολύτως τίποτα η κορύφωση της πανδημίας θα έρθει τον Φεβρουάριο. 

Κορωνοϊός: Πόσο μακριά είναι η Ελλάδα από το τείχος ανοσίας;

Αυτό προβλέπει πως τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στις 15.000 – 20.000, όμως μπορεί να αποφευχθεί αν τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δείξουμε όλοι ατομική ευθύνη. 

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία - Γεμίζουν οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Τέλος ο κ. Τζανάκης σύστησε την επιτάχυνση της τρίτης δόσης του εμβολίου, ώστε να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top