Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία - Γεμίζουν οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Ράντζα έχουν γεμίσει τους διαδρόμους μεγάλων νοσοκομείων

Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το νέο κύμα της πανδημίας «καλπάζει» και η πίεση στα νοσοκομεία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, είναι πλέον αφόρητη. Αλλά και στην Αττική η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς τα ράντζα έχουν γεμίσει τους διαδρόμους πολλών μεγάλων νοσοκομείων. 

Κορωνοϊός: 300 νεκροί σε 15 μέρες στη βόρεια Ελλάδα

Η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιέγραψε σήμερα απίστευτες εικόνες που διαδραματίστηκαν σε εφημερία του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Κορωνοϊός: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματά»

«Πρωταθλητής» των ράντζων, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομειακών γιατρών, είναι το  «Αττικό» Νοσοκομείο, με 100 ράντζα μετά από κάθε εφημερία.

Κορωνοϊός: «Ανέβαλα τον εμβολιασμό μου γιατί πίστευα ότι είμαι άτρωτος»

Εικόνες «πολέμου» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Εφιαλτική ειναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Στο «Ιπποκράτειο» τα ασθενοφόρα το βράδυ της Κυριακής έκαναν ουρά έξω από τα επείγοντα, αφού εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα και 20 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. 

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πάνω από 150 περιστατικά. Επίσης, νοσηλεύονται τρεις έγκυες και οκτώ παιδιά, εκ των οποίων τρία εισήχθησαν χθες. 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ τέσσερις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στον χώρο των χειρουργείων και σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. 

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ σε κλινικέ. Παρόμοια εικόνα και στο «Παπαγεωργίου» οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ βρίσκονται πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι προσωρινά σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε λίστα αναμονής.

Οικονόμου: «Επίταξη και επιστράτευση εφόσον κριθεί αναγκαίο»

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με το ενδεχόμενο της επίταξης γιατρών να ειναι πιο κοντά.

«Έχουμε προσθέσει ήδη κλίνες από ιδιωτικές κλινικές από τον ιδιωτικό τομέα, θα προσθέσουμε κι άλλες. Θα προχωρήσουμε, εφόσον κριθεί αναγκαίο - το είχαμε ξανακάνει και στο παρελθόν - και στην επιστράτευση και την επίταξη των υπηρεσιών των επιστημόνων για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Αλέξης Τσίπρας 

Από το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, που επισκέφτηκε εκτάκτως σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Εάν ο πρωθυπουργός δε μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την Πανδημία, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε», δήλωσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top