Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί, δε θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς»

«Δε θα ξαναϋπάρξει lockdown στη χώρα», ξεκαθάρισε – για άλλη μία φορά – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν πάλι σημαντικούς περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), σημείωσε πως παρατηρούμε μια έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες της Ηπείρου.

Βορίδης: Δε θα πάμε σε lockdown ακόμη κι αν το ζητήσει η Επιτροπή

«Το εμβόλιο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Αφήνει ανοικτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να λειτουργεί», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό επιτρέπει στην πλειονότητα των Ελλήνων, που έχουν κάνει αυτή την επιλογή, να ζει πιο ελεύθερα».

Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση επιμένει σε 4 θέσεις, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας:

1.    Δε θα ξαναϋπάρξει άλλο lockdown

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

2.    Όσοι έχουν ήδη θωρακιστεί, έχοντας κάνει την επιλογή του εμβολίου, δε θα υποστούν άλλους σημαντικούς περιορισμούς. Ενώ οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους παντού, αλλά κυρίως με πολλά τεστ.

3.    Τη διαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας), ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα, εκεί που υπάρχουν ελλείψεις», είπε με νόημα, δίνοντας… το σήμα για την επίταξη γιατρών από την επόμενη εβδομάδα.

4.    Τη συνέχιση της προσπάθειας των εμβολιασμών. «Η περιπέτεια αυτή θα λήξει μόνο με την περαιτέρω επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες. Δε θα ωραιοποιήσουμε την κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ζήτησε από τους βουλευτές του να μεταφέρουν με κάθε τρόπο το μήνυμα στις περιφέρειές τους ότι «η πανδημία χτυπά τους ανεμβολίαστους».

«Κλείστηκαν 200.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στα περίπου 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη - αναμνηστική - δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

«Αυτό που με πληγώνει περισσότερο από τη λάθος άποψη είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα έγινε από αδύναμος κρίκος, πρωταγωνιστής»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και έναν σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, λέγοντας πως σπάνια κυβερνήσεις αναμετρήθηκαν με τόσα πολλαπλά στοιχήματα: από τα εθνικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, μέχρι τις ανάγκες μεταρρύθμισης της χώρας και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα για το εισόδημα των πολιτών, λέγοντας πως έχουν λιγότερα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και στα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Θέσαμε τον πήχη ψηλά και συγκρινόμαστε με τον εαυτό μας. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, έγινε πρωταγωνιστής», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς, και έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία, που «θωρακίζει την εθνική μας άμυνα».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα του ψέματος που εξελίσσεται σε εθνικό σαμποτέρ

Σκληρή ήταν η επίθεση, που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός.

Κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, ηθικό και πολιτισμικό χάος. Είναι το κόμμα του ψέμματος, που εξελλίσσεται σε εθνικό σαμποτέρ».

Συνεχίζοντας είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο ίδιος ο αρχηγός τους ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν, και να κλείσουν, όταν άνοιγαν. Δεν είναι αλήθεια ότι έβαλε πλάτη στην πανδημία. Τρικλοποδιά και παγίδες έβαζε και βάζει».

Κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως λειτουργεί «ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα, φλερτάροντας ακόμη και με τους αντιεμβολιαστές», ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα «για απίστευτη αθλιότητα» με το «να διακινεί χυδαία ψεύδη περίεργων κυκλωμάτων για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα».

«Καταδικάστηκαν σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά δεν έμαθαν τίποτα. Το τελευταίο αφήγημα είναι η προοδευτική διακυβέρνηση. Προοδευτικό, όμως, είναι το gov.gr, προοδευτικό είναι να μειώνεις την ανεργία, να μειώνεις τους φόρους. Να υπερασπίζεσαι τη χώρα σου και να την κάνεις περήφανη», κατέληξε.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός.

Όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας το εννοώ. Το λέω για να κάνετε τον προγραμματισμό σας. Στο τέλος της θητείας θα ζητήσουμε από τους πολίτες να συνεχίσουμε το έργο μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους «γαλάζιους» βουλευτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top