Θεσσαλονίκη: Γεμίζουν οι ΜΕΘ Covid - Έκκληση για προσωπικό

Σκέψεις για επίταξη ιδιωτών γιατρών εάν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα

Το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Μία ακόμη δύσκολη εφημερία καλούνται να φέρουν σε πέρας γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε με γεμάτα και τα 15 κρεβάτια της εντατικής Covid- 19 και μέχρι στιγμής υπάρχουν και τρία άτομα που είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ.

Καπραβέλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα νοσηλεύουμε στα πάρκινγκ»

Έχουν γίνει αρκετές εισαγωγές σε απλές κλίνες, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στις τέσσερις κλινικές για covid-19.

Κορωνοϊός: 8.613 νέα κρούσματα - 46 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ κάποιοι ασθενείς με σχετικά ήπια συμπτώματα μεταφέρονται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για να αποσυμφορηθούν οι κλίνες. Διοίκηση και υγειονομικοί κάνουν έκκληση να έρθει προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του νοσοκομείου. 

Kυβέρνηση: Επίταξη ιδιωτών γιατρών εάν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα

Με δεδομένο ότι δε θα υπάρξει lockdown, η κυβέρνηση προσφεύγει για βοήθεια στο ΕΣΥ, στον ιδιωτικό τομέα. Επιτάσσει γιατρούς και μετατρέπει ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας, σε κλινικές Covid.

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο του Star για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο του Star για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ράνιας Τραγόμαλλου, στο κεντρικό δελτίο του Star, αύριο ο Υπουργός Υγείας θα απευθύνει στους ιδιώτες γιατρούς την τελευταία πρόσκληση να ενταχθούν στο σύστημα και να ενισχύσουν τα νοσοκομεία. 

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν μέχρι τη Δευτέρα, θα  προχωρήσει η επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων:  αναισθησιολόγων, γενικών γιατρών και πνευμονολόγων και εντατικολόγων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top