Επεισόδια Κηφισίας: Τραυματίστηκε πυροσβέστης- Τα νεότερα για την υγεία του

Έρευνες για τις συνθήκες τραυματισμού του

Επεισόδια και χημικά στην Κηφισίας κατά τη διάρκεια πορείας των πυροσβεστών - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Επεισόδια με χημικά ξέσπασαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περίπου εθελοντών πυροσβεστών.

Κηφισίας: Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Από τα επεισόδια ένας 30χρονος συμβασιούχος πυροσβέστης που υπηρετεί από το 2019 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, όταν μία κροτίδα έσκασε στην παλάμη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να υποβληθεί σε επέμβαση.

επεισόδια πυροσβέστες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αντώνης Αντωνόπουλος, το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τελικά είχε ένα πολύ βαθύ τραύμα από το ύψος του δείκτη έως τον αντίχειρα. «Η κατάσταση τώρα είναι πολύ καλή πλέον. Διακομίστηκε με σημαντική αιμορραγία από βαρύ τραυματισμό από εκρηκτικό μηχανισμό στην παλάμη του δεξιού χεριού. Είναι μικτή βλάβη. Έχει σημαντική βλάβη αγγείων, τενόντων, νεύρων και οστών. Έγινε χειρουργική επέμβαση, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν. Θα πρέπει να μείνει αρκετές ημέρες ακόμα  στο νοσοκομείο. Θα ακολουθήσουν διάφορα χειρουργεία, αλλά θα επανέλθει πλήρως η λειτουργία του χεριού. Ως πυροσβέστης είναι ψύχραιμος και συνεργάσιμος, είναι πολύ καλά», ανέφερε ο γιατρός του.

επεισόδια Κηφισίας

Επίσης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star, φέρεται να υπήρξε ένας ακόμη τραυματίας πυροσβέστης από χειροβομβίδα κρότου λάμψης η οποία έσκασε δίπλα του. Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, αφού είχε χάσει προσωρινά την ακοή του.

Για τον τραυματισμό του πυροσβέστη έχει διαταχθεί έρευνα.

Επεισόδια στην Κηφισίας κατά τη διάρκεια πορείας των πυροσβεστών

Λίγο νωρίτερα, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους, όπως η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και η άμεση αξιοποίηση των εποχικών τους συναδέλφων. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας. 

επεισόδια

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα. 

πυροσβέστες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και  κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να  αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.  

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top