Κηφισίας: Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Ζητούν άμεσες προσλήψεις- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σημειώθηκαν επεισόδια με χημικά ανάμεσα σε Πυροσβέστες και Αστυνομία. Έγιναν πέντε προσαγωγές.

Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομίας- φωτογραφία Eurokinissi

Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομίας- φωτογραφία Eurokinissi

Διαδηλώτες είχαν κλείσει ην Κηφισίας και υπήρξε ένταση όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο.  Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας αποκαταστάθηκε.

Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομίας- φωτογραφία Eurokinissi

Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομίας- φωτογραφία Eurokinissi

Περίπου 1.000 άτομα έχουν κλείσει το ρεύμα προς Αθήνα της λεωφόρου Κηφισίας, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα για διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών με σύνθημα «Καλοκαίρι στις φωτιές, χειμώνα στην ανεργία».

Οι ένστολοι ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων, καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.

Λόγω της συγκέντρωσης η κίνηση είναι αυξημένη. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και  κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να  αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.  

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top