Τρίτη δόση εμβολίου στους πολίτες κάτω των 50 ετών

Το προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Σύντομα θα έρθει η σειρά για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση των πολιτών κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπογράμμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 69% του ενήλικου πληθυσμού

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1, χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να μη βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Εμβόλιο: Τα ποσοστά εμβολιασμών - Πόσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση

Σχετικά με τα ευρήματα της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. 

Σωτήρης Τσιόδρας: Πόσο αποτελεσματικό είναι κάθε εμβόλιο

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δε θα φύγει», είπε σημειώνοντας πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τέλος, αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην ΕΕ, εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top