Εμβόλιο: Τα ποσοστά εμβολιασμών - Πόσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την πορεία των εμβολιασμών και την την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας.

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19. 

Εμβόλιο: Πότε θα γίνει η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson&Johnson

Όπως είπε, στη χώρα μας ξεπεράστηκαν σήμερα οι 12.600.000 εμβολιασμοί και έδωσε αναλυτικά τα στοιχεία. Συγκεκριμένα:

Κορωνοϊός: Ποιος συνδυασμός εμβολίων έχει την υψηλότερη αποτελεσματικότητα

  • Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6. 540.000 πολίτες, δηλαδή το 62,2% του γενικού πληθυσμού (71,8% του ενήλικου πληθυσμού). Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,2% του γενικού πληθυσμού και 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.
  • Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.300.000 πολίτες, δηλαδή το 60% του γενικού πληθυσμού και 69,4% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 64,2% του γενικού πληθυσμού και 73,9% του ενήλικου πληθυσμού. 
  • Τις τελευταίες 10 μέρες, 52.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης. 
  • Με την τρίτη δόση μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 206.000 πολίτες και άλλοι 40.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.
  • Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 13.000 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 11.000 πολίτες, κυρίως από κινητές μονάδες των κέντρων υγείας.  

Θεμιστοκλέους: Δράσεις για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες και φορείς για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, πρόκειται για μια «εξωστρεφή επιχείρηση» που «ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα».
Ειδικότερα, κινητά συνεργεία συνεχίζουν τους εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 11.000, εμβολιασμοί.

Επίσης, σε καθημερινή βάση επιχειρούν περισσότερες από 300 και πλέον κινητές μονάδες στα σπίτια πολιτών, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί δράσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ευάλωτων ομάδων (Ρομά, αστέγων και τοξικοεξαρτόμενων) κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα και τελευταία αναπτύχθηκαν περισσότερα από 40 κινητά συνεργεία σε όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top