Σωτήρης Τσιόδρας: Αναλαμβάνει επικεφαλής σε νέα επιτροπή για την πανδημία

Εξήντα ακαδημαϊκοί της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο/ Βίντεο αρχείου: AP

Έναν νέο ρόλο θα αναλάβει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς θα είναι επικεφαλής ομάδας 60 κορυφαίων ακαδημαϊκών επιστημόνων στη νεοσύστατη «Επιτροπή Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας» που ανακοινώθηκε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η θεσμοθέτηση της επιτροπής έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης και πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό όργανο. Μερικές από τις αρμοδιότητές της θα είναι να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου, να επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και να συντονίζει τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες και θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό. 

Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής η επιτροπή «θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια Υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας. Η Ιατρική Σχολή από την πρώτη ημέρα που νόσησε ο πρώτος ασθενής έως σήμερα συμμετέχει με όλο το δυναμικό της στην ταχύτερη επάνοδο στην κανονικότητα».

Ο Σωτήρη Τσιόδρας θα είναι Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής, ενώ αναπληρώτρια αναλαμβάνει η Καθηγήτρια ΜΕΘ – Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου.

«Έξαλλος» ο Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Μαζί με τον γνωστό λοιμωξιολόγο, στην επιτροπή θα είναι και άλλοι 60 καθηγητές και καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στα επιστημονικά πεδία: λοιμωξιολογία, πνευμονολογία, ΜΕΘ, επιδημιολογία – στατιστική, μικροβιολογία, ανοσολογία.

Κορωνοϊός: Οι κίνδυνοι από τις ελευθερίες των εμβολιασμένων

Στους επιμέρους επιστημονικούς τομείς που καθορίστηκαν, υπεύθυνοι θα είναι, αντίστοιχα:

  • Λοιμωξιολογία – Σωτήριος Τσιόδρας, ΜΕΘ – Αναστασία Κοτανίδου,
  • Πνευμονολογία – Αντωνία Κουτσούκου,
  • Επιδημιολογία – Παγώνα Λάγιου,
  • Μικροβιολογία – Σπύρος Πουρνάρας και Γεωργία Βρυώνη,
  • Υπεύθυνος Εμβληματικής Δράσης Υπουργείου Ανάπτυξης – Βασίλειος Γοργούλης.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Καθηγητές (αλφαβητικά):

Τσιόδρας: «Θα χρειαστούμε 3 - 4 χρόνια να ανακάμψουμε από την πανδημία»

Αναστασοπούλου Κ., Αντωνιάδου Α., Βασιλακόπουλος Θ., Βασιλειάδης Ι., Βρυώνη Γ., Γιαμαρέλλος-Μπούρμπουλης Ε., Γκράτζιου Γ., Γοργούλης Β., Γουλές Α., Δημητρούλια Ε., Δημόπουλος Γ., Δημοπούλου Ι., Ευαγγέλου Κ., Ζακυνθινός Σ., Ζαούτης Θ., Καλομενίδης Ι., Καπαρός Γ., Καρακατσάνη Α., Κατσαούνου Π., Καψογεώργου Ε., Κοτανίδου Α., Κουλούρης Ν., Κουμάκη Β., Κουτσούκου Α., Λάγιου Π., Λουκίδης Σ., Μάγειρα Ε., Μαγιορκίνης Γ., Μάναλη Ε., Μανουσάκης Μ., Μεντζελόπουλος Σ., Μίχος Α., Μπακάκος Π., Μπενέτου Β., Μπουφίδου Φ., Νάσκα Α., Ορφανός Σ., Παπαδόπουλος Α., Παπαευαγγέλου Β., Παρασκευής Δ., Πουλάκου Γ., Πουρνάρας Σ., Ροβίνα Ν., Ρούτση Χ., Ρούτσιας Ι., Σαμάρκος Μ., Σαμπατάκου Ε., Σιαφάκας Ν., Σπανάκης Ν., Σπυρίδης Ν., Σπούλου Β., Στρατάκος Γ., Σύψα Β., Σύψας Ν., Τσαγκάρης Η., Τσακρής Α., Τσιόδρας Σ., Τσολιά Μ., Χατζηπαναγιώτου Σ., Ψυχογιού Μ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top