«Έξαλλος» ο Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

«Έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με ανεμβολίαστους»

Προβληματισμός για τη βόρεια Ελλάδα και τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/10)

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας με όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τσιόδρας: «Θα χρειαστούμε 3 - 4 χρόνια να ανακάμψουμε από την πανδημία»

Όπως αναφέρει το iatropedia, ο καθηγητής μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη, του επιστήμονα που έχει προβλέψει πως η πανδημία θα υπάρχει μέχρι το 2024, είπε επικριτικά:

Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια.

Αναφερόμενος στην «επικοινωνία του κινδύνου επεσήμανε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται με προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Κορωνοϊός: Οι κίνδυνοι από τις ελευθερίες των εμβολιασμένων

Σωτήρης Τσιόδρας

Τσιόδρας: «Έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους»

Ο Έλληνας λοιμωξιολόγος κατά την ομιλία του τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC  αναμένεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες.

Τόνισε, δε, ότι όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στους διστακτικούς ως προς τον εμβολιασμό πολίτες, λέγοντας ότι «όσο περισσότερο διαστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί». 

Τέλος, ο καθηγητής εκτίμησε πως η χώρα μας αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό με την πανδημία, καθώς στα πρώτα κύματα, οι πολίτες άκουγαν τους ειδικούς και συμμορφώνονταν με τους κανόνες προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Είναι άδικο να προσπαθείς να συγκρίνεις χώρες που έχουν διαφορετικά μέτρα και διαφορετική αποδοχή των μέτρων και διαφορετική εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ν Χρηστάκης σημείωσε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια και να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top