Κορωνοϊός: Οι κίνδυνοι από τις ελευθερίες των εμβολιασμένων

Μόσιαλος: «Θα ζούμε με τον κορωνοϊό για χρόνια»

Όσα είπε ο Ηλίας Μόσιαλος για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τον κορωνοϊό - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων και τους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού, αλλά και για το πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία μίλησε ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος.

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους- Τι ισχύει στην εστίαση

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον Σκάι, η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν 80 % πιθανότητα να κολλήσουν τον κορωνοϊό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, αλλά πολύ μικρότερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν, τονίζοντας ότι είναι 29 φορές μικρότερη η πιθανότητα νοσηλείας αν κολλήσουν σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο.

Εξαδάκτυλος: «Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν κανονικά Χριστούγεννα φέτος»

Μόσιαλος: «Προτιμότερο ένα μήνα αργότερα η άρση των απαγορεύσεων στους εμβολιασμένους»

Αναφερόμενος στο νέο καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους  ότι προσωπικά θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει ένα μήνα μετά ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και να περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.

Ακόμα, εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις συναθροίσεις μεταξύ εμβολιασμένων αλλά στο αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και μεταφέρει τον κορωνοϊό σε σπίτι που μπορεί να συζεί με ανεμβολίαστους ηλικιωμένους γονείς.

Μόσιαλος: Πότε θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό

Αναφερόμενος στον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών και τον τοίχο ανοσίας, ο κ. Μόσιαλος, εξήγησε πως δεν θα φτάσουμε σε τοίχος ανοσία με την παραλλαγή δέλτα.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει και να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό.

Τόνισε ακόμα πως το θέμα είναι να ελέγχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την πανδημία έτσι ώστε να περιοριστεί η επίπτωση του ιού σε πολύ χαμηλά επίπεδα από εδώ και εμπρός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top