Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο για όσους βοηθούν την κοινωνία

Με έναν τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο τιμήθηκε σήμερα, Τρίτη, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Σωτήρης Τσιόδρας: Θα χειροθετηθεί σε Άρχοντα Οφφικιάλιο

Ο καθηγητής Τσιόδρας, τον οποίο η χώρα γνώρισε καλύτερα μέσα από την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στην αρχή της πανδημίας, χειροθετήθηκε «Αρχων Οφφικιάλιος». 

Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι, που απονέμονται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία.

Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.

Σωτήρης Τσιόδρας: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του

Σωτήρη Τσιόδρας: «Η εκκλησία μας πρεσβεύει την αλήθεια»

Φορώντας ένα χιτώνα, ο Σωτήρης Τσιόδρας απευθύνθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έκανα αυτό το ταξίδι όχι ως άρχων, αλλά ως δούλος και διάκονος της αληθείας, χωρίς να προσδοκώ κάποια τιμή».

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»

«Όπως η παγκόσμια κοινότης αναγνωρίζει, είστε σύμβολο της καθολικής ενότητας και της ομόνοιας» είπε ο ίδιος απευθυνόμενος στον Πατριάρχη, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την εξής άποψη: «Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ πως είναι σκοπός της ζωής μας».

Σωτήρης Τσιόδρας

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα, στην αναζήτηση αυτή της αλήθειας συνοδοιπόρος είναι και «η εκκλησία μας, που πρεσβεύει την αλήθεια, το πρόσωπο του θεανθρώπου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top