ΚΥ Παλαμά: Αργία ενός χρόνου στην 44χρονη για τα πλαστά πιστοποιητικά 

Απόφαση που παίρνεται για πρώτη φορά από Πειθαρχικό Συμβούλιο

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου για την ομολογία της 44χρονης υπαλλήλου που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο ΚΥ Παλαμά/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (4/10/21)

Ένα χρόνο σε δυνητική αργία επέβαλλε το Πειθαρχικό συμβούλιο στη διοικητική υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά, η οποία ομολόγησε ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικά εμβολιασμού ακόμη και για τα παιδιά της. 

Μαϊμού εμβολιασμοί στο ΚΥ Παλαμά: Η πρώτη «καμπάνα» στην 44χρονη υπάλληλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου στο Star, η 44χρονη ομολόγησε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει μόνη της 33 πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα παιδιά της, τους συγγενείς της αλλά και για ανθρώπους τους οποίους, επηρεασμένη από τους αντιεμβολιαστές, θεωρούσε ότι θα  βοηθήσει. 

«Τέτοια ταραχή με είχε καταλάβει από τις παρενέργειες των εμβολίων, που άκουγα και έβλεπα τακτικά, ώστε να μην εμβολιάσω ακόμη και τα δύο μου παιδιά με την δεύτερη δόση του εμβολίου, που μπορούσαν να κάνουν άνετα» δήλωσε η διοικητική υπάλληλος του κέντρο υγείας Παλαμά με απολογητικό υπόμνημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ. 

Πλαστά πιστοποιητικά Καρδίτσα: «Δεν πήρα χρήματα», λέει η 45χρονη

Η 44χρονη εξηγούσε επί μισή ώρα τους λόγους που την οδήγησαν στους εικονικούς εμβολιασμούς. Ισχυρίστηκε ότι η ψυχολογία της ήταν τέτοια μετά την απώλεια δικών της ανθρώπων που δε μπορούσε να σκεφτεί ήρεμα και λογικά για τις ενέργειες των πράξεων της: «Λειτουργούσα μόνο για έναν καλό και υπέρτατο σκοπό, να βοηθήσω τον άνθρωπο και συγκεκριμένα τα πρόσωπα του στενού συγγενικού μου περιβάλλοντος». 

Καρδίτσα: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Αν και ο δικηγόρος της ζήτησε επιείκεια από το αρμόδιο όργανο, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν ένας χρόνος σε δυνητική αργία, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο Δημόσιο, και που σημαίνει παύση εργασίας, χωρίς αποδοχές.

«Δεν απέβλεψα σε κανένα προσωπικό όφελος, αλλά αντιθέτως μόνο ζημιά μου επέφεραν αυτές οι ενέργειες, αφού μέχρι σήμερα έχω τεθεί εκτός υπηρεσίας και κινδυνεύω άμεσα με απόλυση» δήλωσε η ίδια. 

Μια ακόμη νοσηλεύτρια  από το Κέντρο Υγείας Παλαμά που έλαβε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, τέθηκε σήμερα σε αργία ενός χρόνου.

Αύριο, Τρίτη, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της 44χρονης και κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Παρασκευή η διοικητική υπάλληλος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top