Γυναικοκτονία Ρόδος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις πρώην συντρόφου του 40χρονου

Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή - Σήμερα η κηδεία της Δώρας

Ρεπορτάζ για τη δολοφονία της 31χρονη στη Ρόδος - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (23/9)

Βαρύ είναι το κλίμα σήμερα στο Ροδίνι της Ρόδου, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 31χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το σπίτι της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία θα γίνει στις 16:00 στον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου εφημέριος είναι ο θείος της άτυχης κοπέλας, αδελφός του πατέρα της. Νωρίτερα, στις 12:00 θα γίνει η κηδεία του δολοφόνου της, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από το φονικό. 

Γυναικοκτονία Ρόδος: Γειτόνισσα άκουσε μια κραυγή λίγο πριν τη δολοφονία

Οι γονείς της Δώρας και όλοι όσοι τη γνώριζαν είναι απαρηγόρητοι. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι σήμερα θα της πουν το τελευταίο αντίο. Αδυνατούν να πιστέψουν ότι το κορίτσι τους είχε τέτοιο τέλος και ότι ο άνδρας τον οποίον εμπιστεύτηκε και έκανε σχέση μαζί του, αποδείχθηκε μοιραίος για τη ζωή της. 

Δώρα Ρόδος γυναικοκτονία

Η Δώρα δεν άντεξε την καταπιεστική συμπεριφορά του 40χρονου και γι' αυτό τον χώρισε

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον δράστη είναι αποκαλυπτικά. Φέρεται να ήταν ένας άνθρωπος καταπιεστικός, βίαιος, ο οποίος είχε προκαλέσει προβλήματα και σε προηγούμενες σχέσεις του. 

Γυναικοκτονία Ρόδος: «Δε σου άξιζε, Ντορούλι» - Το αντίο της αδελφής της

Όπως ανέφεραν συγγενείς της Δώρας, από τη στιγμή που άρχισαν να συγκατοικούν δεν την άφηνε να βγαίνει έξω με τους φίλους της, της έλεγε πώς να ντύνεται, τι να τρώει, μέχρι και τι ώρα να κοιμάται. Τη ζήλευε παθολογικά και η 31χρονη εκπαιδευτικός αποφάσισε να χωρίσουν.

Γυναικοκτονία Ρόδος: Μία ημέρα πριν τη δολοφονία τον είχε δει να την παρακολουθεί

Μία μέρα μάλιστα πριν τη δολοφονία της, όπως είχε η ίδια εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον της, είχε δει τον 40χρονο να την παρακολουθεί με το ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο τελικά την πλησίασε για να τη σκοτώσει. Όπως είπε στους οικείους της, είδε τον άνδρα μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από σπίτι, στο οποίο έκανε μάθημα, μία μέρα πριν τη δολοφονική επίθεση.

Γυναικοκτονία Ρόδος: «Τη ζήλευε αφόρητα. Δεν περνούσε καλά το παιδί μου»

Οι περιγραφές της οικογένειάς της για όσα περνούσε η 31χρονη είναι συγκλονιστικές.

Δώρα δολοφονία

Η 31χρονη είχε δει τον πρώην σύντροφό της να την παρακολουθεί μία μέρα πριν από τη δολοφονία της

«Μια μέρα με πήρε 04:00 τα ξημερώματα και μου λέει: Μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να χωρίσω», είπε η μητέρα της. Η ίδια η Δώρα μάλιστα μεταξύ αστείου και σοβαρού έλεγε στους δικούς της ότι θα γίνει σαν τις υπόλοιπες γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους και απασχόλησαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. 

Ρόδος: «Η Δώρα χώρισε γιατί δεν ήθελε να καταλήξει θύμα γυναικοκτονίας»

Ωστόσο, δεν τους είχε εκφράσει ποτέ φόβο ότι ο 40χρονος θα της έκανε κακό. Μετά τον χωρισμό τους, αντιθέτως νόμιζε πως είχε γλιτώσει. 

Γυναικοκτονία Ρόδος

Η 31χρονη πίστεψε ότι γλίτωσε από τον 40χρονο με τον χωρισμό τους

Όπως αποδείχθηκε όμως αυτό δεν ίσχυε. Την Τετάρτη την παρακολούθησε ξανά, της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητό της, την πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα. Στη συνέχεια έφυγε και έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας ένα σημείωμα που ανέφερε: «χωρίς αυτήν δεν μπορώ να ζήσω».

Γενοκτονία Ρόδος: Πρώην σύνροφός του μιλά για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου

Όπως αποκαλύπτεται ο 40χρονος δράστης υπήρξε το ίδιο καταπιεστικός, αλλά και βίαιος και με άλλες γυναίκες με τις οποίες είχε ερωτική σχέση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ατύχημα που είχε πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια κυνηγιού είχε προκαλέσει την ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά του. Το ατύχημα είχε συμβεί το 2011, λίγους μήνες μετά τον γάμο του και εξαιτίας του είχε χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της όρασής του. 

Γυναικοκτονία Ρόδος: Το σκοτεινό και βίαιο παρελθόν του 40χρονου

Από τότε φέρεται να έγινε επιθετικός απέναντι στη σύζυγό του, με αποτέλεσμα εκείνη να ζητήσει διαζύγιο και να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας προστασία. Μεταξύ άλλων η γυναίκα είχε καταγγείλει στις αρχές βίαιες επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές, ακόμα και την απαγωγή της με την απειλή όπλου. Το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στον 40χρονο να την πλησιάζει στα 500 μέτρα. 

Το ίδιο έκανε και σε μία ακόμα γυναίκα, με την οποία συζούσε λίγους μήνες πριν γνωρίσει την 31χρονη Δώρα. Όπως είπε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, ο 40χρονος στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός, γλυκός και προστατευτικός. Όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη της η συμπεριφορά του άλλαξε. 

Η Δώρα και ο πρώην σύντροφός της

Η Δώρα και ο πρώην σύντροφός της

«Κάποια στιγμή με χτύπησε και του έκανα μήνυση. Με παρακολουθούσε. Ήξερε ποτέ έμπαινα και πότε έβγαινα από το σπίτι μου, πότε σχολάω από την δουλειά μου. Άκουγε συνομιλίες μου. Παρακολουθούσε τα πάντα και ήξερε τα πάντα. Μου είχε κάνει δώρο κάποια στιγμή ένα κινητό, αφού μου έσπασε για κάποιο ασήμαντο λόγο το προηγούμενο κινητό μου, και είχε μέσα εφαρμογές όπου παρακολουθούσε τα πάντα» δήλωσε στο Star.

Γυναικοκτονία Ρόδος: «Με χτύπησε και του έκανα μήνυση - Με παρακολουθούσε»

Η γυναίκα είχε καταθέσει σειρά από μηνύσεις για άσκηση βίας αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως κατήγγειλε στις Αρχές, ο πρώην σύντροφός της την απείλησε, παρουσία μπράβου, ότι θα κοινοποιήσει προσωπικές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο για να τις δουν τα τρία της παιδιά. 

Δώρα Ζαχαριά

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο

Όπως είπε, θα μπορούσε να βρισκόταν η ίδια στη θέση της Δώρας. 

Ρόδος: Το τελευταίο τηλεφώνημα της 31χρονης - Τι εκμυστηρεύτηκε σε φίλη της

«Όταν το έμαθα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το συμβάν και τις λεπτομέρειες ήταν σαν να φωτογράφιζαν τον δράστη», τόνισε.

Γυναικοκτονία: Σκέψεις για τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας 

Η δολοφονία της Δώρας ήταν η ενδέκατη γυναικοκτονία μέσα σε εννέα μήνες, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις να δημιουργηθεί task force για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες - Όλο και μακραίνει η «μαύρη» λίστα

Σήμερα, 6 γραφεία αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας λειτουργούν στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ αστυνομικοί σε συνολικά 67 αστυνομικές υπηρεσίες έχουν εκπαιδευτεί να διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις. 

Δώρα Ροδος

Η δολοφονία της Δώρας ήταν η ενδέκατη γυναικοκτονία μέσα σε εννέα μήνες

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας «πρώτης γραμμής» ενημέρωσης και αντιμετώπισης. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξετάζεται η δημιουργία ειδικών γραφείων για την πρώτη υποδοχή τέτοιων καταγγελιών, με τη συνδρομή ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, που θα αξιολογεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και θα τα διαβιβάζει στη συνέχεια στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top