Επίθεση βιτριόλι: Δύο ακόμα άτομα εξετάζονται ως συνεργοί της 36χρονης

Νέα στοιχεία στο «φως» για την επίθεση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στην υπόθεση με το βιτριόλι έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στην υπόθεση με το βιτριόλι έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου, οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή δύο ατόμων στην επίθεση που έγινε στην Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι: Η συγκινητική δήλωση της Ιωάννας μετά τη δίκη

Ένας άνδρας και μία γυναίκα φέρονται να βοήθησαν την 36χρονη κατηγορουμένη που έχει προφυλακιστεί να εκτελέσει το σχέδιο της.

Επίθεση βιτριόλι: Μάρτυρας - κλειδί στην υπόθεση - Τι θα καταθέσει στη δίκη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κάρτα SIM που είχε το tracker στο αυτοκίνητο της Ιωάννας και είχε τοποθετηθεί από την κατηγορουμένη για να την παρακολουθεί έκρυβε εκπλήξεις. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση στις 18 Μαΐου από τις 18:2:30 το απόγευμα ως και 19:43:44, τέσσερα διαφορετικά κινητά  μπαίνουν ταυτόχρονα στο tracker του αυτοκινήτου προκειμένου να δουν πού βρίσκεται το κορίτσι. Και αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά 26. 

Ακόμα, οκτώ ημέρες μετά την επίθεση στις 28 Μαΐου και ενώ η 36χρονη δεν έχει ακόμη συλληφθεί, αναζητά και πάλι το αυτοκίνητο 10 φορές από τις 18:41 το απόγευμα.

επίθεση με βιτριόλι

Η Ιωάννα παρευρέθηκε στη δίκη που ξεκίνησε την Τετάρτη 15/9 - Eurokinissi

«Είναι πιθανό σε μεγάλο βαθμό να υπήρξαν συνεργοί, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ένα άτομο δεν έχει και την ανάλογη εμπειρία μιας επιτήρησης, μιας παρακολούθησης. Κινδυνεύει να γίνει αντιληπτό από τους περίοικους, από τους ανθρώπους που μπορούσαν να ειναι στα μπαλκόνια», επεσήμανε στο Star ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Λύτρας στο Star: «Γιατί πιστεύουμε ότι η δράστης είχε συνεργούς»

Για έναν ή και περισσότερους συνεργούς που βοήθησαν στην επίθεση κατά της Ιωάννας έκανε λόγο ο ένας εκ των δικηγόρων της Απόστολος Λύτρας. 

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουνε κάποιες αλλαγές στις μπαταρίες από τα gps. Οι αλλαγές αυτών των μπαταριών έχουν γίνει σε χρόνους που θεωρούμε ότι δεν μπορούσε χωρίς βοήθεια να το έχει κάνει η κατηγορούμενη. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό και απλά έλεγε από πού, θα μπορούσαμε να το ερευνήσουμε. Το ότι δεν έχει αναφερθεί καθόλου, αυτό μας βάζει στις σκέψεις ότι σίγουρα είχε κάποια βοήθεια». 

επίθεση με βιτριόλι - δίκη

Η Ιωάννα έξω από τα δικαστήρια με τους δικηγόρους της - Eurokinissi

Επίθεση με βιτριόλι: Τι κατέθεσε στις αρχές ο 40χρονος για τη σχέση του με τις δυο κοπέλες 

Οι αρχές εκτός από τους συνεργούς αναζητούν και το κίνητρο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής ως πέτρα του σκανδάλου εμφανίζεται ένας άνδρας 40 ετών, κοινός γνωστός και των δύο κοριτσιών. Είχε καταθέσει στις αρχές όταν συνελήφθη η 36χρονη.

Επίθεση με βιτριόλι: Οι διάλογοι της Ιωάννας με τον 40χρονο

Ισχυρίστηκε ότι τη γνώρισε σε καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου σε κοινή παρέα και ανέπτυξαν ελεύθερη ερωτική σχέση: 

Με την  κατηγορουμένη δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Παράλληλα, το χρονικό διάστημα που την γνωρίζω μέσω messenger λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μού βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μία ακόμη γυναίκα, η Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Επίθεση βιτριόλι: Ο διάλογος Ιωάννας - κατηγορουμένης στο messenger 

Η κατηγορουμένη είχε προσεγγίσει με γραπτά μηνύματα στο Messenger την Ιωάννα και τη ρωτούσε για τον 40χρονο. Όχι μία, αλλά 11 φορές. Οι διάλογοι που αποκάλυψε πρώτο το Star έδειχναν τη στάση και των δυο γυναικών.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν στις 30.11.2018:

- 36χρονη: Αγάπη όλα καλά; Δεν είχαμε καμία ενόχληση;

- Ιωάννα: Έλα κοριτσάκι, είχαμε ναι… Το επόμενο πρωινό δυστυχώς… “Καλημέρα εύχομαι καλή εβδομάδα με χαμόγελο” και κάτι τέτοια. Δεν ξέρω τι σχέση  έχετε αλλά συμβουλευτικά, ξεκόλλα από αυτόν. Νομίζω δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του. Πάντως εγώ του το ξέκοψα δεν ξαναέστειλα.

επίθεση βιτριόλι - κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη της επίθεσης με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας οδηγείται στον ανακριτή - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στις 8.12.2018:

- 36χρονη: Έλα κορίτσι καλησπέρα. Είσαι καλά;

- Ιωάννα: Ναι κορίτσι μου μία χαρά, εσύ; Ελπίζω να πήγαν καλά τα πράγματα με τον άλλον…

- 36χρονη: Καλά και εγώ ρε Ιωάννα μου. Έτσι λέω, για να δούμε. Σε ξαναενόχλησε; 

- Ιωάννα: Όχι, όχι θα στο έλεγα αν ήταν. 

- 36χρονη: Εντάξει, ξέρεις πως σε ρωτάω και ευχαριστώ για πολλοστή φορά. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ.

Η εικόνα της Ιωάννας χθες στο δικαστήριο λύγισε και τον πιο δυνατό. Όλοι, όμως, υποκλίθηκαν στο θάρρος της ψυχής της. Αψήφησε πόνους και συστάσεις γιατρών και στάθηκε στην δικαστική αίθουσα

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top