Επίθεση με βιτριόλι: Η συγκινητική δήλωση της Ιωάννας μετά τη δίκη

Έως πέντε χρόνια στη φυλακή η Έφη – Ισόβια ποινή για την Ιωάννα

Δείτε το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, έγινε σύμβολο δύναμης και αξιοπρέπειας, εμφανιζόμενη στο δικαστήριο για την έναρξη της δίκης.

Επίθεση με βιτριόλι: Πότε θα βγάλει την προστατευτική μάσκα η Ιωάννα

H ίδια, μετά τη διακοπή της δίκης, δήλωσε συγκινημένη από την στήριξη του κόσμου.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δε γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», είπε στο πρωινό του ΑΝΤ1. 

Η παρουσία των δημοσιογράφων είναι η αλήθεια την τρόμαξε και όπως είπε ο δικηγόρος της, Α. Λύτρας, τον κρατούσε από το χέρι μέχρι να μπουν στη δικαστική αίθουσα και του έλεγε «πρόσεχέ με».

Ιωάννα δημοσιογράφοι

Η παρουσία των δημοσιογράφων τρόμαξε την Ιωάννα χθες στα δικαστήρια

«Χθες η Ιωάννα ήταν πάρα πολύ όμορφη και ανέδειξε το μεγαλείο της ψυχής της», είπε ο κ. Λύτρας στον ΑΝΤ1. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα για μήνες»

Επανέλαβε, μάλιστα, πως η Έφη, η κατηγορούμενη, γνώριζε πολύ καλά ότι το καυστικό υγρό με το οποίο έλουσε την Ιωάννα μπορούσε να τη σκοτώσει. 

«Επειδή έχω κάνει μια έρευνα για το πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το συγκεκριμένο καυστικό υγρό, θέλω να σας πω στη συσκευασία αναγράφεται με τεράστια γράμματα “προσοχή κίνδυνος θάνατος”. Άρα αν κρίνουμε και από τη μεγάλη ποσότητα που έριξε στην Ιωάννα και από τις έρευνες που έκανε μετά την επίθεση για το πώς θα την αποτελειώσει, εξ αρχής ήθελε να τη σκοτώσει», τόνισε ο κ. Λύτρας. 

Ιωάννα δικηγόροι

Η Ιωάννα απέδειξε το μεγαλείο ψυχής της

Εκτίμησε επίσης ότι δε θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου και πιθανόν «να κάνει την τιμή στο δικαστήριο και να εμφανιστεί την ημέρα της απολογίας της», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Επίθεση βιτριόλι: Μπεσαμέλ και ουσίες που προκαλούν ανακοπή έψαχνε η Έφη

Όσον αφορά στην εξαίρεση των γυναικών ενόρκων από τη διαδικασία, ο κ. Λύτρα τόνισε πως η πλευρά της κατηγορούμενης προσπαθεί με νομικά τερτίπια και παλιομοδίτικες τεχνικές, που προσβάλουν τον άνθρωπο, να δημιουργήσουν ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για εκείνη. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα θα βρίσκεται συνέχεια στο δικαστήριο περιμένοντας την κατηγορούμενη

Σημείωσε ότι η ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί θα είναι μικρή και κατά πάσα πιθανότητα στα πέντε χρόνια η κατηγορούμενη θα βρίσκεται εκτός φυλακής, ενώ η Ιωάννα έχει καταδικαστεί σε μια ισόβια ποινή. 

Επίθεση βιτριόλι: «Η γυναίκα που πήγε να με σκοτώσει έδειξε τη δειλία της»

Τέλος ξεκαθάρισε πως η κοπέλα θα είναι κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθεί τη διαδικασία και ότι η στήριξη του κόσμου, έκανε τελικά καλό στην ψυχολογία της. 

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top