Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με την τρίτη δόση – Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα

Μειώθηκαν τα ραντεβού για εμβόλιο

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για το ποσοστό εμβολιασμών στα παιδιά κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας (13/9/21)

Μείωση παρουσιάζει ο ρυθμός εμβολιασμών στη χώρα, γεγονός που προβληματίζει αρκετά την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να χτίσει τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού

Το ιδιότυπο «lockdown» στους ανεμβολίαστους με τον αποκλεισμό τους από κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και την οικονομική επιβάρυνση που θα υφίστανται για τη διενέργεια συχνών τεστ δημιουργούν ελπίδες πως προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πάρουν και πάλι μπρος οι εμβολιασμοί. 

Παγώνη: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα - «Το πρόγραμμα εμβολιασμού απέτυχε»

Έως ότου πάντως γίνει αυτό αρκετά εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους. 

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Συγκεκριμένα, με το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό που έκλεισε, σειρά αναμένεται να πάρει το κέντρο του Περιστερίου, ενώ υπό εξέταση είναι η συνέχιση της λειτουργίας μεγάλων κέντρων στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, στην Κέρκυρα και αλλού. 

Εμβολιασμοί: Στο συρτάρι η τρίτη δόση του γενικού πληθυσμού

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με τρίτη δόση, ωστόσο περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει στην εφαρμογή του. 

Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η 3η δόση εμβολίου  

Οι ειδικοί έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει. 

Και αυτό γιατί θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθεί επίσημη έγκριση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης από τον ΕΜΑ. Επίσης εκτιμούν πως δεν έχουν ακόμα ικανοποιητικό αριθμό επιστημονικών μελετών για να μπορέσουν να πάρουν ασφαλή απόφαση για το ζήτημα. 

Γκάγκα: Ανοίγει σύντομα  η τρίτη δόση εμβολίου για όλους! 

Επιστήμονες παγκόσμιου κύρους υποστηρίζουν ότι στην παρούσα φάση δε δικαιολογείται η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό, αλλά μόνο σε ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες.

Πάντως σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο μετά τους πολίτες με σοβαρές ασθένειες, σειρά για την τρίτη δόση θα πάρουν οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας και όσοι έκαναν την πρώτη δόση πριν από έξι έως οχτώ μήνες. Συζητείται τέλος να χορηγηθεί και στους πολίτες άνω των 60 ετών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top