Εμβολιασμός: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή υγειονομικών

Ποια άρθρα επικαλούνταν οι Έλληνες υγειονομικοί

Σε αναστολή οι ανεμβολιαστοί υγειονομικοί και πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από την 1η Σεπτεμβρίου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (27/8)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Ειδικότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, 30 Έλληνες υγειονομικοί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία υπέβαλαν δύο αιτήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως αναφέρεται στο έντυπο της απόφασης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Φύλλα αναστολής σε 6.250 υγειονομικούς

Στις 7 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα

Επικαλούμενοι τα άρθρα:

  • 2 (δικαίωμα στη ζωή)
  • 3 (απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης)
  • 4 (απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας)
  • 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια)
  • 6 (δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη)
  • 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής)
  • και 14 (απαγόρευση των διακρίσεων),

οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και ζήτησαν την αναστολή εφαρμογή της νομοθεσίας. 

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας είχε απορρίψει αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας ζητωντας αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ανάλογη αίτηση έχει καταθέσει και η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top