Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Αυστηρότερες ποινές για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αναστολές ανεμβολίαστων γιατρών

Αυστηρά μέτρα για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, είτε εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Φύλλα αναστολής σε 6.250 υγειονομικούς

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει την επιστροφή των εργαζομένων στο ΕΣΥ που κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου ακόμα και την επόμενη μέρα από τον εμβολιασμό τους και όχι μετά από 14 ημέρες, όπως αρχικά είχε θεσπιστεί. Καθορίζει επίσης τις ανώτατες τιμές στα rapid test και στα PCR test και προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών και σπουδαστών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έστω και με μία δόση εάν εκπαιδεύονται σε Μονάδες Υγείας. 

Εμβολιασμοί: Δε θα συνταγογραφούν οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να είχαν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα ενώ θα διακόπτεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στην Υγεία από τις αναστολές εργασίας

Επίσης δε θα μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κάτι που σημαίνει πως όποιος ασθενής τους επισκέπτεται δε θα μπορεί να λαμβάνει συνταγές ή θα πρέπει να πληρώνει για τα φάρμακά του.

Αυστηρά πρόστιμα για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Η τροπολογία προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο και τους ιδιώτες γιατρούς που εκδίδουν ή ζητούν, πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ήδη 5.895 υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας

Συγκεκριμένα, προβλέπονται πρόστιμα 10.000€  έως 50.000€ για τους παραβάτες (ποσά που διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής).

Οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) οφείλουν να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιαστεί σε συμμόρφωση με το παρόν. 

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από σήμερα - Τι προβλέπει ο νόμος

Η παράλειψη της τήρησης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ. 

Ανώτατη τιμή στα τεστ

Τέλος ορίζεται ανώτατη τιμή τόσο για τα rapid test όσο και για τα PCR test.

Όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, πλέον ειδικά για τα rapid test θα υπάρχει διατίμηση, καθώς οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιασθεί θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα για να προσέλθουν είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους.

«Όχι» από το ΣτΕ σε «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Στην τροπολογία ορίζεται ότι ανώτατη τιμή για τα rapid test θα είναι τα 10 ευρώ όπως είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση λόγω των μέτρων για τον εμβολιασμό, ενώ για τα PCR test η τιμή μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 60 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top