Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ήδη 5.895 υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας

Χιλιάδες υγειονομικοί εμβολιάζονται στο «παρά πέντε»

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου σχετικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίστων υγειονομικών/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (1/9)

Στο ρυθμό των αναστολών εργασίας κινούνται από το πρωί τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο που αφορά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή από το ΕΣY είναι 5.895. 

Με πορτοκαλί κάρτα εργάζονται οι υγειονομικοί - Αντιδράσεις στα νοσοκομεία

Αντίστοιχες πράξεις θα δοθούν και σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας ή άλλες δομές του Υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά τα ΕΚΑΒ, 510 άτομα εκ των 3.900 εργαζομένων στα πληρώματα των ασθενοφόρων έχουν λάβει ή θα λάβουν σύντομα το φύλλο αναστολής εργασίας, λόγω του ότι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες και για εμβολιασμούς της τελευταίας στιγμής. Μόνο στην 1η υγειονομική Περιφέρεια της Αθήνας, 1500 άτομα εμβολιάστηκαν ή έκλεισαν το ραντεβού τους στο «πάρα πέντε». Φαίνεται πως υπάρχει μία άτυπη σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των υγειονομικών και της κυβέρνησης για όσους θέλουν να εμβολιαστούν ακόμα και μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πηγαίνουν στην υπηρεσία τους με ένα χαρτί που να επιβεβαιώνει πως έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό, προκειμένου να μην τεθούν σε καθεστώς αναστολής.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε νωρίτερα σήμερα και την τρίτη αίτηση ακύρωσης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών που είχε κάνει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Θεσσαλονίκη: Δόθηκαν οι πρώτες 150 αναστολές σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς 

Πρώτοι παρέλαβαν τα χαρτιά με την αναστολή εργασίας οι 150 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. 

Από σήμερα, όλο το υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ εισέρχεται μόνο επιδεικνύοντας μία κάρτα, η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία τους καθώς και αποδεικτικό του εμβολιασμού τους. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παράταση για τους υγειονομικούς στα ψυχιατρεία

Από την άλλη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη. Αμέσως μετά επέστρεψαν στις δουλειές τους, αφού δεν τους επιδόθηκαν ακόμα τα χαρτιά της αναστολής.   

Αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι που πήραν το φυλλάδιο αναστολής έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης για να διαμαρτυρηθούν. 

Κινητοποιήσεις από ανεμβολίαστους υγειονομικούς και στην Αθήνα

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν και από τα νοσοκομεία της Αθήνας, αφού έξω από το Αττικό Νοσοκομείο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των υγειονομικών που είχαν κλείσει την είσοδο και μίας οδηγού που ήθελε να περάσει πάση θυσία. 

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο οι 110 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι νωρίς το πρωί σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την είσοδο, στη συνέχεια επέστρεψαν για δουλειά, αφού ούτε εκείνοι παρέλαβαν τα έγγραφα αναστολής.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top