ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή υποχρεωτικών εμβολιασμών

«Όχι» και στο πάγωμα αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Αντιδράσεις στα νοσοκομεία για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε σήμερα το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με πορτοκαλί κάρτα εργάζονται οι υγειονομικοί - Αντιδράσεις στα νοσοκομεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζεται ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Υπενθυμίζεται ότι το Γ’ Θερινό Τμήμα ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα «πάγωνε» την υποχρέωση εμβολιασμού τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top