Με πορτοκαλί κάρτα εργάζονται οι υγειονομικοί - Αντιδράσεις στα νοσοκομεία

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις αύριο

Σε ρυθμούς αναστολής εργασίας κινούνται από σήμερα, Τετάρτη, τα νοσοκομεία της χώρας καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο που αφορά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από σήμερα - Τι προβλέπει ο νόμος

Από το πρωί πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις έξω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Υπολογίζεται ότι 10.000 υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι. 

Διαμαρτυρία υγειονομικών στον Ευαγγελισμό / Eurokinissi

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο οι 110 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την είσοδο, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην αναστολή εργασίας. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών ήταν έντονες και έξω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» μόνο όσοι είχαν προμηθευτεί από τη διοίκηση την πορτοκαλί κάρτα, κατάφεραν να περάσουν την πύλη και να εργαστούν σήμερα. Πρόκειται για μία κάρτα που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα οι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές πέρασαν την πύλη του νοσοκομείου όμως δεν εργάστηκαν. Ενημερώθηκαν από τη διοίκηση πως θα εφαρμοστεί το μέτρο και θα βρεθούν εκτός δουλειάς.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παράταση για τους υγειονομικούς στα ψυχιατρεία

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με τους περισσότερους να ισχυρίζονται πως πρόκειται για αντισυνταγματικό νόμο για αυτό και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ειδικότερα, έδωσαν ραντεβού για αύριο το πρωί στις 7:00 έξω από το νοσοκομείο.

Το ίδιο ραντεβού έδωσαν και οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου. Προχώρησαν μάλιστα και σε ολιγόλεπτη κατάληψη της κεντρικής εισόδου, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του μέτρου.

Με τα χαρτιά της διαθεσιμότητας στα χέρια βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Παπανικολάου». Συνολικά 240 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» δε θα πάνε αύριο στη δουλειά τους ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, κλινικές και απλά τμήματα Covid.

Όπως είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος των εργαζομένων, «οι εφημερίες δεν μπορούν να βγουν με τον τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που θα αποχωρήσει». Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ενώ άλλα 156 άτομα όλων των ειδικοτήτων απομακρύνθηκαν και στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ανέφερε.

Πάτρα: Κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού οι υγειονομικοί

Κινητοποιήσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έκαναν στην Πάτρα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Όπως είπαν, δεν έλαβαν κάποιο επίσημο έγγραφο αναστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star από την 6η υγειονομική υπηρεσία, τα συγκεκριμένα έγγραφα συντάσσονται και θα δοθούν στους υγειονομικούς τις επόμενες ημέρες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top