Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αναστολής εργασίας υγειονομικών έξω από τα νοσοκομεία πραγματοποιούν δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας - Βίντεο Σκάι

Σε αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θέτοντας σε εφαρμογή τον νόμο περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον κλάδο της υγείας.

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από σήμερα - Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, κυρίως σε υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας.

Ήδη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη συνολικά 156 εργαζόμενοι πήραν τις αναστολές στα χέρια τους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παράταση για τους υγειονομικούς στα ψυχιατρεία

Υγειονομικοί: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις αναστολές εργασίας

Την ίδια ώρα, υγειονομικοί σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις έξω από τα νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις αναστολές των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται έξω από τον «Ευαγγελισμό», το «Λαϊκό», το «Αττικόν», το «ΑΧΕΠΑ», το «Ιπποκράτειο», το «Παπανικολάου» αλλά και σε πολλά Γενικά Νοσοκομεία της Επικράτειας.

υποχρεωτικός εμβολιασμός

υγειονομικοί

αναστολή εργασίας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει ο νόμος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά της Covid-19 όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό).

Το προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Επίσης, όλο το προσωπικό σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας). Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

αναστολή εργασίας υγειονομικών

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται

Από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει από Covid-19 και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Η αίτηση εξαίρεσης από τον εμβολιασμό εξετάζεται από ειδική επιτροπή ανά υγειονομική περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην 1η ΥΠΕ υπεβλήθησαν 640 αιτήσεις εξαίρεσης και το 85% αυτών απορρίφθηκε. Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, οι τρεις εργάσιμες ημέρες που δόθηκαν, 12-17 Αυγούστου για την υποβολή πιστοποιητικών εξαίρεσης εμβολιασμού δεν επαρκούσαν, με αποτέλεσμα να μην έχουν συμπληρωθεί όλα τα στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top