«Όχι» από το ΣτΕ σε «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε το ρεπορτάζ της Νινέτας Σκουλούδη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Πρώτο «όχι» από το Γ' Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι για το «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αναστέλλονται όλες οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Ειδικότερα, για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες. Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας υποχρεούνται να εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η αναπλήρωσή τους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται

Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου που κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με ειδική λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top