Αναστέλλονται όλες οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Ποιους αφορά η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ανακαλούνται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και δομές της ΠΦΥ που θα βρίσκονται σε διακοπές οφείλουν να επιστρέψουν.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα που ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και του προσωπικού δημοσίων και όχι μόνο δομών υγείας έχει καταστεί υποχρεωτικός από τον Ιούλιο. Η απόφαση όριζε ότι οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου και ότι όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου.

Πάτρα: Αντιδράσεις υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι αυξάνεται συνεχώς η πίεση στο ΕΣΥ καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού και οι διασωληνώσεις. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top