Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Βαριά τα πρόστιμα για ανεμβολίαστους φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς

Ολοένα και πιο κοντά φέρνει το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την έκρηξη των κρουσμάτων (ανακοινώθηκαν 4.608 κρούσματα την Τρίτη 24 Αυγούστου), αλλά και από την αύξηση των διασωληνωμένων, που πλέον ανέρχονται σε 326.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε ισχύ από 13/9

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επερχόμενο τέταρτο κύμα, προειδοποιώντας ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους, καθώς έχει 13 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Μέτρα: Σε «lockdown» οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου

Χθες, ανακοινώθηκε μια σειρά μέτρα, τα οποία σφίγγουν τον κλοιό στους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν και θα τεθούν σε ισχύ.

Βαριά τα πρόστιμα για ανεμβολίαστους φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την Τρίτη 24 Αυγούστου πως ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός και στους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τους φαρμακοποιούς.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για τα γυμναστήρια και γήπεδα

Μάλιστα, τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά και θα φτάνουν έως τα 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας θα ισχύσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σκυτάλη (;) σε Δημόσιο και στρατό

Δεδομένου ότι χρειαζόμαστε ακόμη 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους πολίτες για να πιάσουμε τον στόχο για τείχος ανοσίας στο 80% (για τους ενήλικες, πάντα), πλέον οι σκέψεις στρέφονται στην επέκταση του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Νέα μέτρα: Το παρασκήνιο των αποφάσεων για τους ανεμβολίαστους

Με «οδηγό» την απόφαση των ΗΠΑ για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον στρατό, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να αποφασιστεί κάτι ανάλογο και στη χώρα μας.

Αυτό πιθανότατα θα αφορά και τους στρατεύσιμους, που θα καταταγούν για να υπηρετήσουν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες – σκοπεύει να εισάγει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η υποχρέωση για εμβολιασμό πολύ πιθανόν να αφορά (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) τους εργαζόμενους «πρώτης γραμμής», δηλαδή τους υπαλλήλους σε ΕΦΚΑ, εφορίες και ΚΕΠ, που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top