Πλαστά πιστοποιητικά: H πατέντα με το photoshop και η τιμή τους

Παρέμβαση εισαγγελέα για έρευνα σε όλη τη χώρα

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα. Πολίτες αποκαλύπτουν ότι ψάχνουν τρόπους για να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό που θα τους δώσει ελευθερίες, χωρίς όμως να κάνουν το εμβόλιο. 

Κάποιοι παραποιούν τα τεστ και άλλοι δηλώνουν ότι θα παρανομήσουν για ένα πιστοποιητικό, το οποίο μπορεί να τους κοστίσει ακόμα και 400 ευρώ. «Τα χρήματα δεν είναι τίποτα από το να κάνω αυτό, γιατί με το εμβόλιο, δεν ξέρεις τι βάζεις μέσα σου» δήλωσε ένας νεαρός στον ΣΚΑΪ.

Αντιεμβολιάστρια: «Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει πλαστό πιστοποιητικό»

«Άμα γίνουν όλα αυτά, που λένε ότι πρέπει να μπαίνεις σε εστιατόρια, καφέ με το πιστοποιητικό, ότι είσαι εμβολιασμένος φυσικά και θέλω να το πάρω πλαστό. Θέλω να είμαι καθαρός με την συνείδησή μου, δε θέλω να το κάνω το εμβόλιο. Είμαι κατά των εμβολίων, κατά των φαρμάκων, ούτε ντεπόν δεν παίρνω» είπε.

«Ψάχνω να βρω αξιόπιστο γιατρό, αλλά πιστεύω ότι θα μου κάνουν τη χάρη, γιατί όλοι τα λεφτά θέλουνε. Δε θέλω να μας καταλάβουν, (θέλω) να σκανάρει δηλαδή κάποιος το χαρτί που θα μας δώσει και να είναι όλα σωστά. Δεν έχω ακούσει όνομα, μη σας πω και ψέματα. Έχω ακούσει μέχρι 400 ευρώ το πιο πάνω, που έχω ακούσει» ανέφερε τέλος.

«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα

Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να παραποιούν ακόμα και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.  

«Και με το πρόγραμμα ζωγραφικής από τον υπολογιστή μπορείς να το κάνεις. Εγώ έχω βοηθήσει πολλούς φίλους μου, που δεν είχαν λεφτά να βγάλουν. Έχω αλλάξει ημερομηνίες σε μοριακά» ανέφερε πολίτης.

«Εάν έχει κάνει ποτέ τεστ το παίρνεις και με photoshop αλλάζεις την ημερομηνία και το κάνεις νόμιμο. Αυτή είναι η πατέντα που έκαναν όλοι στις διακοπές και δεν τους έπιασε κανείς. Και με το κινητό μπορείς να το κάνεις, είναι πανεύκολο αν έχει photoshop ή ξέρεις λίγο να διαχειρίζεσαι φωτογραφίες. Δηλαδή μπορεί να είναι κάποιος θετικός και να δείχνει αρνητικός και να κυκλοφορεί κανονικά» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top