«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Το «φαινόμενο» με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές, οι οποίες κάνουν λεπτομερείς ελέγχους μήπως διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες. Μετά τα «μαϊμού» πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας και σε άλλες περιοχές, στο μικροσκόπιο είναι τώρα περίπου 10 εμβολιαστικά κέντρα.

Πλαστά πιστοποιητικά: Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία

Αυτό που ελέγχεται είναι αν υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών από άλλες περιοχές που εμβολιάστηκαν στα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να γίνει αυτό.

Υποψίες δημιουργούν και οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά τις βραδινές ώρες, πράγμα σπάνιο για τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά

Οι καταγγελίες για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης από υπαλλήλους δομών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας προκάλεσαν και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Mε εγκύκλιο που απέστειλε στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο κ. Πλιώτας ζητά την επαγρύπνηση και την εγρήγορση τους, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα όταν εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα και τους προτρέπει να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο της περιφέρειας τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες.

Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής του ΝΙΜΙΤΣ

Στο μεταξύ, δεκτή έγινε η παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από 10 ημέρες ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτησή του, την οποία υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από τη θέση του.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση. Ανέφερε, δε, πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή, καθώς είναι ανεμβολίαστος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top