«Μαϊμού» εμβολιασμοί: 40.000 εμβολιασμοί σε κοινότητα 6.000 κατοίκων!

Kαταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά έναντι 100- 200€

1_cw5m2h5k
To ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου για το σκάνδαλο των μαϊμού εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας- μεσημεριανό δελτίο Star

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, καταχωρούσε στο σύστημα πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί, ως εμβολιασμένους, χορηγώντάς τους πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Καρδίτσα: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Aυτό που προβληματίζει είναι ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000. Σε πλήρη εξέλιξη είναι έρευνα για ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος στην περιοχή το οποίο εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές. Τα περισσότερτα εμβόλια φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη, από όπου και κατάγεται η εν λόγω υπάλληλος. 

Όσα είπε η  αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου στο Μega

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο Mega ανέφερε πως υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό.

Εμβολιασμοί: Έρχεται ειδικός νόμος για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Όπως εξήγησε «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ κορωνοϊού και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».

Η ίδια ανέφερε πως οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει από γιατρούς, σημειώνοντας μάλιστα πως τους δίνουν αμοιβή 100- 200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατέληξε λέγοντας πως υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top