Εμβολιασμοί: Έρχεται ειδικός νόμος για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Οι κινήσεις του υπουργού Υγείας μετά το σκάνδαλο στο ΚΥ στην Καρδίτσα

Ειδικός νόμος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς έρχεται σύντομα, μετά το σκάνδαλο με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στο ΚΥ Παλαμά στην Καρδίτσα. 

Καρδίτσα: Σκάνδαλο με δεκάδες «μαϊμού» εμβολιασμούς

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε χθες με ανάρτησή του στο twitter ότι «δε θα υπάρχει καμία ανοχή για τέτοια περιστατικά», ενώ έκανε γνωστό πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Γιώργου Αυτιά, το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει και ειδικός νόμος θα θεσπιστεί για τα περιστατικά των εικονικών εμβολιασμών και τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμών ή νόσησης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», σύμφωνα με το οποίο, υπάλληλος του εμβολιαστικού κέντρου  βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο αυτοί να έχουν βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πλεύρης για εικονικούς εμβολιασμούς: «Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά»

Η γυναίκα φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που της είχε δείξει γιατρός και με τους κωδικούς της έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους εμβολιασμούς. Τυχαία ανακαλύφθηκε τυχαία ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται και μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 πολίτες εμβολιάστηκαν εικονικά μόνο τον μήνα Αύγουστο.

Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τα στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top