Καρδίτσα: Σκάνδαλο με δεκάδες «μαϊμού» εμβολιασμούς

Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας έδινε ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού

Άνω κάτω είναι η πόλη της Καρδίτσας μετά από μεγάλο σκάνδαλο που βγήκε στο «φως» και αφορά δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», υπάλληλος του εμβολιαστικού κέντρου φέρεται να βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο αυτοί να έχουν βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η γυναίκα φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που της είχε δείξει γιατρός και με τους κωδικούς της έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους εμβολιασμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διοικητική υπάλληλος φέρεται να πήγαινε στο κέντρο ώρες που δεν είχε βάρδια, κινώντας τις υποψίες των συναδέλφων της.

Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν ανακαλύφθηκε τυχαία ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 πολίτες εμβολιάστηκαν εικονικά μόνο τον μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τα στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top