Εισαγγελική έρευνα για ανεμβολίαστη που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και πέθανε

«Βοήθεια. Με διασωληνώνουν χωρίς τη θέλησή μου», έλεγε η 54χρονη

Δείτε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα για τον θάνατο μιας 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία φέρεται να είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία διέταξε έρευνα μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το περιστατικό και αφορά εκείνους που φέρονται ότι απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς να διασωληνώσουν την άτυχη γυναίκα. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι:

  • θανατηφόρος έκθεση
  • ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό
  • παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών

Σημειώνεται ότι η έρευνα δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή την 54χρονη ασθενή.

«Βοήθεια. Με διασωληνώνουν χωρίς τη θέλησή μου», έλεγε η 54χρονη

Η νοσηλεία της 54χρονης που είχε και υποκείμενα νοσήματα ήταν επεισοδιακή, καθώς αρνιόταν πεισματικά να διασωληνωθεί όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Η γυναίκα φέρεται μάλιστα να ζήτησε από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, ενώ ζητούσε και τη βοήθεια των φίλων της μέσω ανάρτησής της στο Facebook, γράφοντας:

Βοήθεια. Με διασωληνώνουν χωρίς τη θέλησή μου. Ενημερώστε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Παρά τις αντιδράσεις της, τελικά οι γιατροί κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, ωστόσο η υγεία της είχε επιδεινωθεί τόσο που δεν κατάφερε να σωθεί.

Ο σύζυγος της 54χρονης προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

«Με ευλόγησε ο Θεός να γνωρίσω στην ζωή μου έναν μοναδικό άνθρωπο, δίκαιο, έδινε τα πάντα σε όλους, φίλη μοναδική, αγαπούσε με ενεργητική αγάπη, τα έβαζε με θεούς και δαίμονες, ιδιοφυΐα εξαιρετική, δίψα για την ζωή και μέσα σε όλα, μια δύναμη μα κρυφά ευαίσθητη, δεν ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο, τίμησε καθολικά το στεφάνι της, προ πάντων ήταν Γυναίκα. Η ζωή από μικρή την ταλαιπώρησε πολύ και με δύσκολους αγώνες προσωπικούς, μόνη της σήκωσε το ανάστημά της και πάλεψε σα θεριό για τα πιστεύω της, για την επιβίωσή της. Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανού», έγραψε σε ανάρτησή του.

Φίλοι και γνωστοί του που απάντησαν στη δημοσίευσή του τού εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, λέγοντάς του ότι η γυναίκα θα μπορούσε τελικά να σωθεί.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top