Φωτιά στα Βίλια: Γιατί δεν εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112;

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Κάηκαν σπίτια έξω από τον οικισμό

Μάχη με τη φωτιά δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα Βίλια προκειμένου να αποτρέψουν τις φλόγες να εισβάλλουν στον οικισμό. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με τα πρώτα σπίτια που βρίσκονταν έξω από τον οικισμό, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 

Καίγονται σπίτια εκτός οικισμού στα Βίλια - Τεράστιο το μέτωπο

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα Βίλια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σχετικά με την εκκένωση του οικισμού αλλά και με το πού θα πάνε οι άνθρωποι για να διαφύγουν τον κίνδυνο σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν μέσα στον οικισμό.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια / Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αρχικά υπήρξε εισήγηση της Πυροσβεστικής προς την Πολιτική Προστασία να εκκενωθεί η περιοχή. Ωστόσο στη συνέχεια, η φωτιά φάνηκε να οριοθετείται και αυτό προκάλεσε την ψευδαίσθηση ότι ο εφιάλτης θα τελείωνε σύντομα. Ωστόσο, η συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου «έσπρωξε» τις φλόγες προς τα Βίλια. 

Τεράστια δασική έκταση έγινε στάχτη

Η φωτιά που καίει εδώ και τρεις ημέρες κατέκαψε μεγάλο μέρος δασικής έκτασης, καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. 

Κάηκαν σπίτια έξω από τον οικισμό / Eurokinissi

Το δάσος ήταν πολύ πυκνό με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να σταματήσει η συνδομή από αέρος καθώς νυχτώνει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top