Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα Βίλια - Έχουν καεί σπίτια

Όλες οι επίγειες δυνάμεις στη μεγάλη πυρκαγιά

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στα Βίλια, καθώς οι φλόγες έφτασαν και έκαψαν τα πρώτα σπίτια εκτός οικισμού. Κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν αυτοβούλως τα σπίτια τους και η αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο στο χωριό.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν όλες οι επίγειες δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Στη σκληρή μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς συμμετέχουν με οχήματα, σκαπτικά εργαλεία και αλυσοπρίονα και οι κάτοικοι των Βιλίων.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top