Φωτιά Αρκαδία: Σε πύρινο κλοιό τα χωριά της Γορτυνίας

Απειλούνται σπίτια - Δεν έχουν φύγει όλοι οι κάτοικοι

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αρκαδία/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (9/8/21)

Έντονη αναζωπύρωση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας στη μεγάλη φωτιά της Αρκαδίας. Η φωτιά ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν οι φλόγες πέρασαν τα σύνορα του νόμου Ηλείας μέσω της Νεμούτας.

Φωτιά Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στο Βασιλάκι της Αρχαίας Ολυμπίας

Με την ενίσχυση των ανέμων οι φλόγες επεκτείνονται πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να απειλούν τα πρώτα σπίτια στη Γορτυνία, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. 

Οι κάτοικοι αγωνιούν, με τους περισσότερους να έχουν εκκενώσει ήδη τα κοντινά χωριά. Πολλοί, ωστόσο, παραμένουν στις αυλές των σπιτιών τους για να διώξουν με κάθε τρόπο την φωτιά από το σπίτι τους. 

Φωτιά Μεσσηνία - Αρκαδία: Συνεχίζεται η μάχη σε Μέλπεια και Γορτυνία

Το πύρινο τόξο της Αρκαδίας χωρίζεται σε 4 μέρη: στη Γορτυνία, το Λιβαδάκι, το Νεοχώρι αλλά και στις Ράχες.

Όλοι εύχονται να μην αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε μη καμμένη έκταση.

Φωτιά Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός που φέρεται να ζήτησε «μέσο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα σπίτια του οικισμού Δωδεκάμετρο απειλούνται περισσότερο αυτή τη στιγμή, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως εδώ και αρκετή ώρα δεν έχουν περάσει τα εναέρια μέσα. 

«Εξαιρετικά δύσκολη» παραμένει η κατάσταση 

«Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές». Παράλληλα, σημείωσε ότι «σήμερα επιχείρησαν τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν σημαντικά», ενώ όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής , είπε ότι «ενισχύθηκαν και με τους Γάλλους και με τους Τσέχους πυροσβέστες».

Σχετικά με το αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων». 

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top